Loopbaan blog: zomertijd

Zomertijd: Reflectietijd voor Ondernemers en Ondernemende Vrouwen

Hoe vaak begin je niet vol enthousiasme aan een nieuw project of hebt grootse plannen, maar toch lijkt het keer op keer mis te gaan met je planning. Daar baal je dan toch zo van! Je agenda puilt uit van de afspraken, je to-do-lijstjes groeien als onkruid, en ondanks alle tools die je tot je beschikking hebt, lijkt er altijd iets in de weg te staan. Het ligt vaak niet aan de tools zelf, natuurlijk mag de perfecte tool niet ontbreken, maar aan iets diepers: verborgen belemmeringen die je tegenhouden om écht stappen te zetten.

Als loopbaanbegeleider zie ik dit vaak bij mijn cliënten. Het frustreert, het demotiveert, en voor je het weet, ben je weer terug bij af. En ik beken eerlijk, ondanks mijn kennis en ervaring liep ik regelmatig tegen mijn eigen blokkades aan. Waarom gaat het soms hartstikke goed en dan weer een hele periode niet. Hoog tijd om de oorzaak van mijn eigen uitstelgedrag en planningsproblemen te onderzoeken. Wat hield mij eigenlijk écht tegen?

Lekker confronterend. Ik realiseerde me dat er onder mijn mislukte planningen diepere oorzaken schuilgingen, belemmeringen die ik eerst moest aanpakken voordat ik succesvol kon plannen. Met die kennis ben ik aan de slag gegaan en heb ik een systematisch stappenplan ontwikkeld: Van Uitstel naar Actie. Dit stappenplan heeft mij geholpen om niet alleen mijn blokkades te identificeren, maar ook om ze effectief aan te pakken.

En wat bleek? Het werkte! Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk. Yessss! Zo fijn! Eindelijk mijn plannen daadwerkelijk uitvoeren. Ik ontdekte dat het niet alleen de tools waren die ik gebruikte, maar het inzicht in mijn eigen belemmeringen dat het verschil maakte. Nou, hoe fijn is dat?! Misschien herken je jezelf wel in mijn verhaal. Je hebt plannen, je hebt ambities, maar er is altijd iets dat je tegenhoudt. Deze zomer is het perfecte moment om daar verandering in te brengen. Gebruik de zomermaanden als reflectietijd. Ontdek waarom jouw plannen niet altijd lukken en wat je kunt doen om dat te veranderen.

Met het Van Uitstel naar Actie stappenplan kun je systematisch onderzoeken welke belemmeringen jou tegenhouden en hoe je deze kunt overwinnen. Lekker je doelen weer op de rails te krijgen en actie te ondernemen. Ik heb er veel aan gehad, misschien ook fijn voor jou?

Download nu gratis mijn stappenplan Van Uitstel naar Actie en begin vandaag nog met het realiseren van jouw voornemens. Helemaal gratis en je hoeft geen mailadres achter te laten.

Wel leuk om te horen als je er wat aan hebt gehad. Mail je dan even? Dat zou ik leuk vinden.

Groet,

Marloes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *